dimarts, 27 de març del 2012

CARTA A LES FAMÍLIES: VAGA 29M - PROPOSTA D'USTEC


Benvolguts/benvolgudes,

Com ja deveu saber hi ha convocada una VAGA GENERAL per al dia 29 de març contra  les mesures que configuren la política econòmica i antisocial dels governs central i català i que estan comportant una greu retallada dels drets laborals i socials, un increment de l’atur i de la precarietat laboral, una reducció i depreciació salarial, una retallada de recursos dels serveis públics i un desmantellament generalitzat de la protecció social.

Amb l’excusa de la crisi, els treballadors i les treballadores de l’ensenyament públic català estem patint, des de l’any 2010,  un seguit de retallades que redueixen els nostres salaris i empitjoren les nostres condicions de treball, al mateix temps que disminueixen els recursos que necessita l’ensenyament públic del nostre país. Les mesures preses pel govern català, en aquest sentit, estan provocant també un increment de la nostra càrrega de treball i creen les condicions per deteriorar greument la qualitat de l’ensenyament públic.

Totes aquestes retallades es justifiquen per la “necessitat” de pagar el deute i reduir el dèficit públic; però la realitat és que les retallades només recauen sobre els sectors assalariats i els serveis públics, mentre que, per a la minoria social que ha generat la crisi, els beneficis continuen augmentant.

Des de la defensa de l’ensenyament públic entenem que hem d’aturar les retallades; ja que, si no ho fem, n’hi haurà encara més perquè la seva finalitat no és sortir de la crisi sinó avançar cap a la privatització dels serveis socials en general i de l’educació pública en particular. És per això que considerem que la vaga general del proper 29 de març és més necessària que mai: per evitar que les coses empitjorin, per aconseguir millores i també per agrupar forces que ens permetin de continuar amb aquesta lluita.

Per tot plegat, i també perquè creiem que aquest és un atac que vol acabar amb molts dels drets laborals i socials que tant d’esforç ha costat d’aconseguir, hem decidit, com a treballadors i treballadores, com a docents de l’ensenyament públic i com a ciutadans i ciutadanes, sumar-nos a aquesta convocatòria de VAGA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada